
Online training
Creatief Lichaamsbewustzijn Trainen (CLT)
Werk samen met je paard aan rust, vertrouwen en levenslust door actieve, leuke en bewuste training!
Alles wat je moet weten over hoe je lichaamsbewustzijn kunt trainen, wat de noodzaak er van is en dat alles op een speelse, uitdagende en inspirerende manier.
​
We leren je stap voor stap hoe je een samenspel van coördinatie en flow creëert zodat je paard zijn/haar lijf leert kennen en vol vertrouwen gebruikt. We nemen je mee in een heleboel creatieve, leuke en effectieve manieren om je paard te helpen zijn eigen lijf te ontdekken.
​
Als je eenmaal merkt wat voor positieve effecten de oefeningen hebben op je paard, is creatief lichaamsbewustzijn trainen niet meer weg te denken uit je dagelijkse training!
Al meer dan 200 mensen zijn aan de slag gegaan om het lichaamsbewustzijn van hun paard te trainen!
"Mijn paard vond voor mijn gevoel trainen nooit zo leuk. En nu ik bijvoorbeeld target training toevoeg, merk je hoe blij ze daarvan wordt. Ik zie hoe ze haar denkvermogen meer gaat gebruiken en meer lichaamsbewustzijn krijgt. Aanrader!"
​
~ Irene ~
Minder lichaamsbewustzijn =
minder zelfvertrouwen =
meer stress
Paarden die altijd op vlakke bodems lopen, nooit serieuze obstakels tegenkomen en hun voedsel recht voor hun neus vinden, zijn (veel) minder lichaamsbewust dan hoe het paard 'bedoeld is'.
Draaien op een dubbeltje, klimmen, balanceren en afstanden afleggen over ruig terrein. Niet als een dolle stier maar met de precisie van een koorddanser: dát is wat paarden van nature zouden moeten kunnen.
Voor een dier wat zijn zelfvertrouwen en overlevingskansen grotendeels uit een vitaal, krachtig, handig en wendbaar lichaam moet halen (toch nog ergens dat prooidier instinct), geeft zo'n onhandig en onbewust lijf simpelweg STRESS.
​
Daarnaast loopt een onhandig(er) onbewust(er) lichaam meer kans op blessures, stijfheid en blokkades én compenseert het meer. De veerkracht neemt hard af. Het is dus eerder stuk en versleten.
Wat kunnen we hieraan doen zonder Alp of Noorse fjord in de achtertuin?
Wat willen we het allemaal toch ontzettend graag goed doen voor onze paarden!
Zo goed, dat samenwerking en training soms wat té serieus dreigen te worden en de speelsheid verwatert. Wat zou het prettig zijn als belangrijke thema’s ook luchtig en speels ontwikkeld konden worden… in plaats van alleen op een serieuze manier via hard werken.
​
Vanuit nieuwsgierigheid en motivatie wordt samenwerken een stuk leuker, waardoor je paard uiteindelijk zelfs sneller leert. Kortom, alle reden om lichaamsbewustzijn op een creatieve manier te trainen!
Na dit traject
-
Weet jij waarom het zo belangrijk is om lichaamsbewustzijn te trainen op een creatieve manier
-
Heb jij geleerd wat de 5 ingrediënten voor lichaamsbewustzijn zijn
-
Weet je wat er nodig is om lichaamsbewustzijn te trainen
-
Heb jij kennis over onder andere leervermogen, denktempo en beloningsgericht trainen
-
Kun je vol inspiratie aan de slag met je paard met tal van oefeningen​
​
-
Gaat jouw paard zijn/haar lijf steeds beter kennen en vertrouwen

"Dit is echt geweldig om te doen met je paard. Mijn paard heeft beginnende artrose en dit is dan echt leuk als afwisseling zonder haar te veel te belasten!"
​
~ Els ~
Lichaamsbewustzijn kunnen we niet 'uploaden' op ons paard
Wel kunnen we ons samenspel op zo'n manier inrichten dat het paard vanzelf zijn lichaam begint te ontdekken, bewuster wordt, vrijer durft te bewegen en gaat vertrouwen op zichzelf. Dat verbetert zijn gezondheid maar ook de rest van je training, jullie plezier én vertrouwen in elkaar.
"Vera en Renske zijn erg kundig en enthousiast, een hele fijne combinatie! Daarnaast hebben ze in veel dingen een net iets andere benadering die ik verfrissend, interessant en inspirerend vind!"
​
~ Valerie ~
Inhoud
We bieden de kennis op diverse manieren aan. Veel voorbeeld video’s, opdrachten, omdenkers en foto’s ondersteunen de informatie zodat je echt zin krijgt om er mee aan de slag te gaan.
Daarnaast kan het boekje voor op stal ‘Creatief Lichaamsbewustzijn Trainen, hoe doe je dat?’ natuurlijk niet ontbreken!
​
Wie ons al kent, weet dat we graag compleet zijn!

Hoi, wij zijn Vera en Renske!
Onze stelling is dat vrijwel alle paarden die in de mensenwereld zijn opgegroeid lichaamsbewustzijn tekort komen, simpelweg omdat ze te eenzijdig gebruik maken van hun lijf. Hierdoor zijn er (te)veel verkrampte paarden, geblesseerde paarden en paarden met blokkades. Dat moet anders, en kán anders!
​
Daarom helpen we jou en je paard graag doormiddel van een inspirerende, vrolijk én nuttige online training 'Creatief lichaamsbewustzijn trainen'!
In november 2021 gaven we deze training voor het eerst als webinar. Sindsdien hebben we dit webinar drie keer georganiseerd en hebben we 200+ mensen mogen inspireren!
​
Al maanden suddert het in ons hoofd wat we met de webinars willen. Weer online geven, live dagen organiseren of misschien wel een academie oprichten?
​
Na een brainstorm-2-daagse bij Vera afgelopen zomer kwamen we tot de conclusie dat een webinar gewoonweg te klein is voor onze onderwerpen. We moesten teveel proppen en inkorten om binnen de duur van een webinar te blijven, maar hebben veel meer te bieden!!
Daarom zijn we aan de slag gegaan om inspirerende en leerzame online trainingen te maken. Om te beginnen met Creatief Lichaamsbewustzijn Trainen.
​
Wij zijn beiden opgeleid tot revalidatietrainer. We hebben een holistische kijk op paarden wat we integreren in onze lessen.
Naast de lessen hebben we beiden een ander 'extraatje': Vera studeert momenteel voor paardenosteopaat (Equine Osteopathy EDO ®) en Renske is Manuele Lymfedrainage (MLD) therapeut voor paarden.
"Altijd professionele leerzame webinars met veel mooi beeldmateriaal, alles goed uitgelegd, met humor, liefde, passie en geduld voor paard en mens ;) "
​
~ Suzanne ~
-
Rijd je ook paarden in?Heel kort: nee, ik rij geen paarden in. Dit is niet mijn specialisme en dit is juist iets waarvoor je naar iemand toe moet die dit met hart en ziel doet. Daarom wijs ik je graag door naar mijn collega Vera Bergmeijer van EnJoy Balance. Kan ik dan niks in het inrij proces voor je betekenen? Jazeker wel! Om je paard fijn 'af te leveren' aan Vera (; en na het inrijden, kom ik jou en je paard heel graag begeleiden.
-
Hoe lang duurt een trainingsperiode?Een trainingsperiode duurt minimaal 2 maanden.
-
Hoeveel dagen per week moet mijn paard getraind worden?Het aantal trainingsdagen per week, stemmen we samen af. Na een eerste kennismaking kan ik een inschatting maken.
-
Wat kan ik zelf doen tijdens een trainingsperiode?Wat jij doet op de dagen dat ik niet train, bespreken we na een training. Om er voor te zorgen dat jij mee leert met je paard, les je in ieder geval om de week naast de trainingen die ik doe. Voor deze les betaal je een lager tarief.
"Ontzettend gevuld met theorie direct omgezet in praktische toepassing. Erg leuk om filmpjes op allerlei "levels" te zien: paarden die het al vaak hebben gedaan en paarden die een oefening net leren. Daarnaast is alles goed toepasbaar en prikkelt het de creativiteit. Ik ben al meerdere keren enthousiast aan de slag gegaan en dit is zeker een visie die ik blijvend wil toepassen!"
​
~ Marylon ~
Ik wil op de wachtlijst voor deze training!
Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Zet je dan alvast op onze wachtlijst. Zodra we de deuren van de online training 'Creatief Lichaamsbewustzijn Trainen' openen, laten wij jou dat als eerste weten. En omdat je op de wachtlijst staat krijg je als verrassing een mooie korting op de deelname prijs