top of page
PHOTO-2021-03-25-09-35-19_edited_edited.jpg

Heb jij een sokkenpaard?

En heeft hij/zij last van bijvoorbeeld mok, rasp, ribbels of slechthelende wondjes?

Beenproblemen bij sokkenpaarden

Grote kans dat jij jouw sokkenpaard speciaal gevonden hebt vanwege de sokken. Ze geven je paard zoveel bravour, uitstraling en kracht! 

Toch kunnen juist die mooie sokken voor veel problemen en extra verzorging zorgen. Zéker in de winterperiode wanneer het nat en blubberig is. Maar ook met warm weer trekken wondjes en plooien vliegen en soms maden aan.

Je paard blijft wellicht maar mok houden, de benen houden vocht vast en misschien heeft je paard wel veel last van jeuk of stampt hij/zij regelmatig. 

Vaak wordt er gezegd dat paarden met veel behang daar nou eenmaal last van hebben. Mijn visie is daar anders op: jeuk, stampen, dikke benen en slecht helende wondjes zijn niet normaal!

Een reden dat jouw sokkenpaard last kan hebben van zijn/haar benen, komt door CPL. Hier heb ik een uitgebreid E-book over geschreven. 

Schermafbeelding 2022-02-10 om 10.01.30.png

Ontvang het E-book direct in je mailbox door hieronder je gegevens in te vullen!

Je ontvangt het E-book binnen een paar minuten in je mailbox. Daarnaast probeer ik je nog meer informatie te geven door middel van waardevolle e-mails, zo'n 2x per maand. Heb je hier geen behoefte aan? Je kan je altijd makkelijk uitschrijven via de knop onderaan de e-mail.

CP...wattes?

CPL is de afkorting van 'Chronisch Progressief Lymfeoedeem'. 
Maar wat betekenen die woorden eigenlijk?

Chronisch = slepend, langdurig 
Progressief = toenemend in ernst
Lymfeoedeem = ophoping van eiwitten en vocht

Het is een, nog, ongeneeslijke aandoening aan de (onder)benen van sokkenpaarden.
De aandoening zien we vooral bij paarden zoals Trekpaarden, Friezen, Tinkers, Clydesdales en Shires. 

Waarschijnlijk speelt de afbraak van elastine in de huid, externe triggers, verminderde functie van het lymfesysteem en genetische aanleg een rol. 

Misschien heb je nog nooit van deze aandoening gehoord, of ben je er recentelijk achter gekomen en ben je geschrokken wat er onder de sokken vandaan is gekomen. 

Met dit E-book wil ik je graag informeren en tips geven hoe jij je sokkenpaard het best kan ondersteunen.

Download E-book 1
image00001.jpeg

Hoi, ik ben Renske!

Ik begeleid eigenaren met hun paard die fysieke klachten heeft doormiddel van Manuele Lymfedrainage (MLD).

 

Naast mijn werk als MLD-therapeut, ben ik ook holistisch (revalidatie) instructrice. De kennis en ervaring die ik opgedaan heb uit de opleidingen hiervoor, neem ik mee in mijn behandelingen. Ook twee jaar aan leer-en-werk ervaring op de operatiekamer als 'anesthesiemedewerker in opleiding' is een fijne aanvulling. 

Door dit alles te combineren bekijk ik het paard als geheel waardoor ik gericht kan ondersteunen, adviseren en doorsturen.

In dit E-book ga je leren over:

Leren ove
Sign me up!

Ontvang het E-book direct in je mailbox door hieronder je gegevens in te vullen!

IMG-5113.jpg

Je ontvangt het E-book binnen een paar minuten in je mailbox. Daarnaast probeer ik je nog meer informatie te geven door middel van waardevolle e-mails zo'n 2x per maand. Heb je hier geen behoefte aan? Je kan je altijd makkelijk uitschrijven via de knop onderaan de e-mail.

bottom of page