top of page
20211024_124344.jpg

Holistische revalidatie

Hoe meer je weet,
Hoe minder je weet.

Waarom 'revalidatie'?

Tijdens mijn revalidatie opleiding besefte ik mij dat er nog maar weinig écht gezonde paarden zijn. Zo ook mijn eigen paard met onder andere kissing spines, afwijkingen in het SI-gewricht en ingewikkelde voeten. 

Hierdoor ben ik gaan zoeken naar manieren en technieken om mijn rugzak te vullen om haar te helpen. 

Revalidatie is voor mij dan ook meer dan bijvoorbeeld herstellen van een peesblessure. Spannings- en angstproblematiek, disbalans en 'gedragsproblemen' zijn net zo goed revalidatieprocessen omdat ze meestal nauw met elkaar verbonden zijn.

Door mijn creatieve en holistische kijk op paarden duiken we samen in het revalidatieproces van jouw paard en gaan we op zoek naar wat er nog wel kan en werken we aan herstel en groei van lijf en geest.

Vaak blijkt dat er nog veel meer mogelijk is dan we van te voren dachten!

Kennismaking op locatie

Renske Smit KuddeWerk
Waar zit de urgentie en via welke ingang kunnen we hier aan werken?
We bespreken uitgebreid wat er gaande is. De fysieke, mentale, en emotionele gesteldheid van je paard, huisvesting, hoeven, management, etc. zijn dingen die besproken kunnen worden. Wanneer nodig stuur ik je door.
 • ± 75 minuten bij jou op locatie.

 • Tools en uitleg om de eerste stappen te zetten richting verandering. Geen Quick Fix, dit is pas het begin!

 • Ook na de afspraak kan je bij mij terecht voor je vragen en hulp.

 • Exclusief reiskosten.

Vervolg lessen

6a11c179-21c3-497c-8cb9-17882f801583.JPG
Op zoek naar de knelpunten en vanuit daar terug naar balans en harmonie! We maken samen een plan van aanpak wat betreft management rondom je paard en de lessen.
 • ± 45-60 minuten bij jou op locatie.

 • Minimaal 1 keer per maand.

 • Bitloos, of werken naar bitloos toe.

 • Zonder hulpteugels.

 • Je krijgt tips, adviezen en eventueel doorverwijzingen. 

 • Ook na de les kan je bij mij terecht voor je vragen en hulp.

 • Exclusief reiskosten

Reiskosten

Reiskosten worden gedeeld bij meerdere afspraken op één locatie of wanneer je op een route zit.

0-5 km = € 2,50
6-10 km = € 5,00
11-15 km = € 7,50
16-20 km = € 10,00
21-25 km = € 12,50
26-30 km = € 15,00
31-35 km = € 17,50
Reiskosten

Thema's

Tijdens onze lessen kunnen we aan diverse thema's werken zoals: ontspanning, zacht worden van lijf en gezicht, gezonde bewegingspatronen ontwikkelen, zelf na leren denken, gaan stralen en jullie samenwerking vertrouwd en plezierig maken. Dit kan op zoveel verschillende manieren! Welke manier is helemaal afhankelijk van jou, je paard en de situatie. We kijken per keer naar wat jij en jouw paard nodig hebben en gaan daar mee aan de slag.

KuddeWerk holistische revalidatie

Situaties

Binnen de thema's die ik hierboven beschreven heb, kunnen diverse situaties ontstaan. Denk aan: 

Lostrekken

Snel overprikkeld zijn

Niet tot rust kunnen komen

Tegen je aan lopen

Verlatingsangst

Weerstand in de training

Bijten/trappen/bokken/steigeren

Zich afsluiten

Geen motivatie en plezier

Sloom/traag

Onbewust van het lijf

Balans problemen in grondwerk en rijden

Hoe?

In Paardenland zijn er talloze visies en methoden om paarden te trainen. Ook ik heb mijn eigen en unieke kijk hierop. Ik heb veel gedaan, geleerd, geprobeerd en zo ontdekt wat wel en niet werkt als je op zoek bent naar een oprechte en diepgaande verbinding met je paard.
 

Ik train vaak met een cobinatie van verschillende trainingstechnieken. Mijn lessen zijn daarom niet zo te plaasten in een hokje zoals 'clickertraining' of 'horsemanship'. Ik doe graag wat nodig is. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar zorgt ervoor dat de lessen maatwerk zijn. Ieder paard en mens is uniek, geen 'one size fit's all'!

In mijn rugzak zitten onder andere tools als positieve bekrachtiging (R+), revalidatie technieken, 'grondwerk' in de breedste zin van het woord, ontspanningstechnieken, bodywork, lichaamsbewustzijn trainen en paardenyoga. 

Het begint met grondwerk!

Mijn hart ligt hier dan ook helemaal! Ik ben van mening dat grondwerk dé basis is voor een veilige, gezellige en ontspannen verbinding met je paard.
Voel jij je net zo vertrouwd naast je paard als dat wanneer je op de rug van je paard zit?

Grondwerk is een ontzettend breed begrip en omvat eigenlijk alles waarbij je niet op je paard zit. Wanneer we aan de slag gaan met grondwerk kun je denken aan: targettraining, leren omgaan met stress en spanning, gymnastisch longeren aan de enkele en dubbele longe, het trainen van lichaamsbewustzijn, wandelen en dagelijkse handelingen zoals hoevenkrabben, door poortjes lopen, van de groep weg gaan,.. etc.

Geef ik dan helemaal geen rijles?
Jawel, maar dit zijn geen doorsnee rijlessen. Wanneer we onder het zadel aan de slag gaan, begeleid ik paardeneigenaren bijvoorbeeld wanneer er een angst ontstaan is, bij opstap-problemen, wanneer het paard blokkeert en kunnen we een begin maken met het herstellen van de verticale balans. Het mooi is, is dat rijtechnische problemen ook vaak (voor het grootste deel) vanaf de grond opgelost kunnen worden. Voor 'echte' rijlessen verwijs ik je graag door naar een collega revalidatie trainer.

Een Quick Fix...

...kan ik je niet aan helpen! Ik zoek altijd naar de oorzaak zodat we een duurzame, eerlijke en vriendelijke manier vinden om jouw paard te helpen. Dat wil jij toch ook? Op deze manier werken we aan:

Kink uít de kabel

Werken aan vrije, vloeiende maar vooral functionele en gezonde beweging van het lijf. Door creatieve manieren zoeken we naar een rechtgericht en soepel paard zonder gepluk en gepeuter.

Veerkracht

Je paard (en jezelf) veerkrachtig maken zodat hij/zij het vermogen heeft om te herstellen van stress en tegenslag.

Vaak zelfs daarna wijzer en sterker! 

Doorvoelen en doorleven van deze emoties is de voorwaarde voor groei.

Volste vertrouwen

Volmondig JA! durven zeggen naar jezelf en je paard. Diep geworteld vertrouwen in jullie samenzijn dat je elke situatie samen aan kan. 

Wil je er graag samen voor gaan?

Contact

Vul hieronder dan het formulier zo compleet mogelijk in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
We bespreken samen hoe ik jullie kan helpen!

 

Je bent ook altijd welkom om eerst vrijblijvend telefonisch kennis te maken.

FAQ
bottom of page