20211024_124344_edited.jpg

Heb je al een tijdje het gevoel dat je paard het niet meer zo leuk vindt om samen wat te doen?
Lijken jullie elkaar soms niet helemaal te begrijpen?
Verwarring, weerstand, irritatie en verdriet?
Maar bovenal LIEFDE voor je paard?

Dan kan ik je helpen om te ontrafelen, plezier te vinden, verbinden en omdenken.

In de afgelopen jaren heb ik eigen 'cocktail' gevormd om oplossingsgericht te kunnen werking in verschillende situaties.  

Door mijn holistische kijk op paarden, gaan we op zoek naar de ware aanleiding van bepaald gedrag. Wellicht komt het voort uit stress, vermoeidheid, stalbeleid of misschien wel verkeerde voeding?

Holistisch betekent dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is, als een systeem. Alles en iedereen om het paard heen, heeft invloed op dit systeem. Wanneer er een verstoring is in het systeem, kun je je voorstellen dat dat invloed heeft op het gedrag van je paard.

Sommige dingen kunnen heel snel verbeteren, andere hebben langer de tijd nodig omdat ze zich op een dieper niveau afspelen of omdat andere omstandigheden het probleem in stand houden. 

Zo kan er bijvoorbeeld een gewoonte of patroon zijn ontstaan.

 

Sowieso nooit een 'Quick Fix', maar persoonlijke en op maat gemaakte begeleiding. 

Samen gaan we op zoek naar een manier om jullie samenwerking helder en fijn te maken zodat jullie kunnen werken vanuit vriendschap en vertrouwen. 

GRONDWERK

Mijn motto: het begint met grondwerk! 

Meestal betekent dat dan ook dat we vanaf de grond beginnen. Grondwerk is in die zin een heel groot begrip. Denk aan gymnastiseren aan de longe, samen wandelen, 'inparkeren', ontspannen opzadelen of 'gewoon' samen zijn. Eigenlijk dus alles waarbij je naast je paard staat! 

Het mooie is, is dat rijtechnische problemen meestal ook (voor het grootste deel) opgelost kunnen worden vanaf de grond. 

Ook voor bitloos rijden, beginnen we naast het paard.

LONGEREN

Het lijkt zo makkelijk, je paard om je heen laten lopen. Maar de ervaring leert dat het echt een hele kunst op zich is! 

Je kan bij mij terecht om te leren longeren/cirkelen, als longeren even wat minder goed gaat (denk aan problemen als: dichtbij lopen, naar binnen draaien, moeite met het tempo,...) en longeren in balans aan de longe. Voor dit laatste werk ik onder andere met de methode van 4dimensiondressage om het paard in balans te brengen op een duurzame manier.

(BITLOOS)RIJDEN

Een paard is in principe niet gemaakt om op te rijden. Daarom vind ik het belangrijk dat rijden voor jullie allebei leuk is. Dus dat je paard jou groen licht geeft om op te stappen en in balans loopt. Minstens net zo belangrijk is het dat jij in balans bent! 

Ik maak hiervoor onder andere gebruik van de methode van 4dimensiondressage en Centered Riding. 

Rijtechnische problemen benaderen we meestal eerst vanaf de grond. Je zult dan merken dat dit een dusdanig stabiele basis heeft gelegd dat het rijden veel makkelijker gaat. 

Ook voor de overstap van bit naar bitloos ben je bij mij meer dan welkom! 

LES

€45 EURO

  •  ± 45 minuten les

  • holistische visie 

  • op jullie vertrouwde locatie

  • eerlijke en vriendelijke training 

  • maatwerk voor jou en je paard

  • zonder bit (of werken naar bitloos)

  • zonder hulpteugels 

  • exclusief   

Veelgestelde vragen

Waarom werk je zonder bit?


Als ik kijk waarom de meeste mensen een bit gebruiken, is dat omdat het paard zonder bit iets niet, of iets ongewenst wel, doet. We voegen een (pijn)prikkel toe in de hoop dat het paard: op tijd stopt, met zijn hoofd naar beneden loopt, de bocht door komt, niet te laag loopt,.... In mijn ogen is een bit in zo'n geval symptoombestrijding. Ik kijk liever naar wat de oorzaak is en ga daarmee aan de slag. Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat een stuk metaal prettig is en zie ik veel paarden fysiek en mentaal verzachten wanneer het bit wordt weggelaten. Ik geef uitzonderlijk les met bit wanneer het paard bijvoorbeeld (nog) heel slecht tegen 'druk' op de neus kan of bv een gebroken neusbotje heeft gehad waardoor meer risico op schade bij gebruik van een bitloos hoofdstel. Of bij de overstap naar bitloos.
Hoevaak raad jij aan om te lessen?


In het begin kan het handig zijn om korter achter elkaar te lessen, bijvoorbeeld (tijdelijk) 1x per week of om de week om intensief samen aan de slag te kunnen en flink wat stappen te maken. Daarna kunnen we afbouwen naar een frequentie die voor je wil. Maar minder dan 1 x per maand lessen is meestal niet echt zinvol.
Volgens welke methode werk je?


Geen (: Juist het loslaten van een methode of stappenplan brengt je zoveel! Natuurlijk heb ik 'methoden' waaruit ik put tijdens een les/training. Maar het is altijd een mixje. Ik werk bijvoorbeeld met positieve bekrachtiging, maar ook met bodywork en gebruik bijvoorbeeld ook wel eens een longeerzweep. Net wat er nodig is!
Werk je met voer?


Ja!
Kan je mij helpen met academische rijkunst?


Als je graag puur academische rijkunst wil leren, verwijs ik je graag door naar een ander. In mijn lessen zoek ik graag naar functionele beweging met motivatie vanuit het paard. 'Micromanagement' voelt voor mij daar niet passend in. Ik werk zelf graag met een combinatie van 4 dimension dressage, bodywork, paardenyoga en het trainen van lichaamsbewustzijn om je paard 'recht te richten'.

Boek hier je eerste les! 

 

€0,30 per gereden kilometer vanaf mijn woonadres in Haarlem. Over de eerste 10 kilometer worden geen reiskosten gerekend. 

Ik probeer om lessen zo veel mogelijk te combineren, zodat reiskosten gedeeld kunnen worden.

Reiskostenvergoeding