In de afgelopen jaren heb ik eigen 'cocktail' gevormd om oplossingsgericht te kunnen werking in verschillende situaties.  

Op dit moment ben ik mij bijvoorbeeld aan het verdiepen in het gebruik van positieve bekrachtiging en target training. 

 

Door mijn holistische kijk op paarden, gaan we op zoek naar de ware aanleiding van bepaald gedrag. Wellicht komt het voort uit stress, vermoeidheid, stalbeleid of misschien wel verkeerde voeding?

Holistisch betekent dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is, als een systeem. Alles en iedereen om het paard heen, heeft invloed op dit systeem. Wanneer er een verstoring is in het systeem, kun je je voorstellen dat dat invloed heeft op het gedrag van je paard.

Sommige dingen kunnen heel snel verbeteren, andere hebben langer de tijd nodig omdat ze zich op een dieper niveau afspelen of omdat andere omstandigheden het probleem in stand houden. 

Zo kan er bijvoorbeeld een gewoonte of patroon zijn ontstaan.

 

Sowieso nooit een 'Quick Fix', maar persoonlijke en op maat gemaakte begeleiding. 

Samen gaan we op zoek naar een manier om jullie samenwerking helder en fijn te maken zodat jullie kunnen werken vanuit vriendschap en vertrouwen. 

LES 

GRONDWERK

Mijn motto: het begint met grondwerk! 

Meestal betekent dat dan ook dat we vanaf de grond beginnen. Grondwerk is in die zin een heel groot begrip. Denk aan gymnastiseren aan de longe, samen wandelen, 'inparkeren', ontspannen opzadelen of 'gewoon' samen zijn. Eigenlijk dus alles waarbij je naast je paard staat! 

Het mooie is, is dat rijtechnische problemen meestal ook (voor het grootste deel) opgelost kunnen worden vanaf de grond. 

Ook voor bitloos rijden, beginnen we naast het paard.

LONGEREN

Het lijkt zo makkelijk, je paard om je heen laten lopen. Maar de ervaring leert dat het echt een hele kunst op zich is! 

Je kan bij mij terecht om te leren longeren/cirkelen, als longeren even wat minder goed gaat (denk aan problemen als: dichtbij lopen, naar binnen draaien, moeite met het tempo,...) en longeren in balans aan de longe. Voor dit laatste werk ik onder andere met de methode van 4dimensiondressage om het paard in balans te brengen op een duurzame manier.

(BITLOOS)RIJDEN

Een paard is in principe niet gemaakt om op te rijden. Daarom vind ik het belangrijk dat rijden voor jullie allebei leuk is. Dus dat je paard jou groen licht geeft om op te stappen en in balans loopt. Minstens net zo belangrijk is het dat jij in balans bent! 

Ik maak hiervoor onder andere gebruik van de methode van 4dimensiondressage en Centered Riding. 

Rijtechnische problemen benaderen we meestal eerst vanaf de grond. Je zult dan merken dat dit een dusdanig stabiele basis heeft gelegd dat het rijden veel makkelijker gaat. 

Ook voor de overstap van bit naar bitloos ben je bij mij meer dan welkom! 

Boek hier je eerste les! 

LES

€45 EURO

  •  ± 45 minuten les

  • holistische visie 

  • op jullie vertrouwde locatie

  • eerlijke en vriendelijke training 

  • maatwerk voor jou en je paard

  • zonder bit (of werken naar bitloos)

  • zonder hulpteugels 

  • exclusief   

€0,45 per kilometer vanaf mijn woonadres in Haarlem, tot aan jouw locatie (enkele reis). Ik probeer om lessen zo veel mogelijk te combineren, zodat reiskosten gedeeld kunnen worden.

Reiskostenvergoeding