Op 20, 27 mei en 3 juni organiseer ik een super toffe webinarserie van Vera Bergmeijer van EnJoy Balance over 'paardenyoga'!


In deze webinarserie gaan we bespreken én bekijken hoe jij je paard op dagelijkse basis zelf kunt helpen om te ontspannen en in de flow te gaan bewegen.
Je leert de landkaart van je paard te lezen, hem met nieuwe ogen te bekijken en zélf te helpen.
We bespreken waarom je geen 'foutkijker' bent als je kleine (of grote) dingen ziet aan een paard en hoe dit omdenken juist binnen de paardenyoga van groot belang is.


Voor wie?


Deze webinarserie is voor iedereen die het leuk vindt om te pioneren!
Je bent niet op zoek naar een hapklare voorgekauwde trainingsmethode, maar bent er juist aan toe om de verschillende zienswijzen die je in je rugzak hebt te integreren. Je wilt afstemmen op het paard wat je voor je hebt, nú op dit moment en het paard bieden wat hij nodig heeft om te ontspannen in de de flow te komen.


Je bent van de en-en: én technisch én intuïtief. Trainen doe je voor je paard. Je paard zien stralen geeft je het meeste plezier!
Ook als je klanten hebt in de paardenwereld - als trainer of behandelaar - en je net als ik een wereld voor je ziet waarin paardeneigenaars veel meer zélf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eht welzijn van hun paard, ben je van harte welkom om aan te sluiten en inspiratie op te doen.


Aanmelden kan onderaan deze pagina.


We verwelkomen je graag tijdens de webinars!
Lieve groet,


Vera (EnJoy Balance)
Renske (KuddeWerk)

WEBINAR

WEBINAR #1

Blokkades en bodywork


Je leert vanuit verschillende invalshoeken wat blokkades in het paardenlichaam nou precies zijn. Wat bedoelt een behandelaar als hij zegt dat je paard ergens 'vast' zit?


Je leert hoe stagnaties ontstaan en hoe je ze kunt herkennen. Je gaat leren de 'landkaart' van je paard te lezen, wanneer hij stilstaat. Waar lopen de snelwegen, is er ergens file? Je krijgt handvatten vanuit het bodywork om spanning in je paard in kaart te brengen en te helpen loslaten.


Ook besteden we aandacht aan de ademhaling van je paard en bekijken we verschillende manieren van stretchen: passief stretchen, actief stretchen en je leert wat 'pandiculation' is.
Wat is zinvol en wat is minder zinvol wanneer je je paard wilt helpen ontspannen en loslaten? Hoe zie je wat er nodig is voor jouw paard?

WEBINAR #2

Paardenyoga in beweging


We gaan kijken van het stilstaande paard naar het paard in beweging.
Hoe kun je blokkades en stagnaties in beweging herkennen?

Je krijgt handvatten om te leren zien wat er te zien valt. Heb je een eigen paard, dan ben je gewend geraakt aan zijn manier van bewegen. Maar wat als je je paard bekijkt alsof je hem voor het eerst ziet?


We gaan bodywork en training combineren tot Paardenyoga, die je kunt invoegen in je longeertraining, werk aan de hand en rijden.
We gaan kijken naar de verschillende reacties van paarden op spanning en stagnaties: 'rennen of remmen', en hoe je je paard hierbij kunt helpen.


We kijken naar verschillende dingen die je kunt doen om je paard in beweging te helpen ontspannen, diep ademhalen, loslaten en doorstromen.

Je leert hoe je de aandacht van je paard kunt richten op een plek die spanning vasthoudt.

WEBINAR #3

Trainen in de flow


We hebben het woord 'Paardenyoga' niet voor niets gekozen: de verbinding tussen lichaam en geest is onmisbaar voor ontspannen en gezond trainen. Op welke manier kunnen opgeslagen emoties, lading en spanning zorgen voor fysieke blokkades? En, wat moet je ermee?


Wat als de behandelaar geen fysieke blokkade kan vinden, maar je paard 'm wel degelijk laat zien?
We bekijken thema's als stretchen en rechtrichten met nieuwe ogen, om naast de technische aspecten ook de bezieling toe te voegen.


We gaan het hebben over wat (en hoe) paarden zelf aangeven wat ze nodig hebben en hoe je leert zien waar het paard om vraagt. Hoe gaaf is het als je paard met jou gaat samenwerken om zoveel mogelijk flow te ervaren in zijn lichaam en in de training? En hij er zelf om vraagt bij jou?


Aan het eind van dit webinar bekijken we gezamenlijk een aantal casussen van jou of je groepsgenoten.